Hovedretter‎ > ‎

Kartoffelmos og kødsovs i ovn

Tilberedningstid: Ca. 1 time
heraf arbejdstid ca. 25 min.

Kødsauce:

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 finthakkede løg
  • 2 spsk, olie
  • 1 dåse tomat-koncentrat (140 g)
  • 2-2½ dl oksebouillon
  • ½ tsk. sukker
  • 1 ½ tsk. salt
  • 1 tsk. peber.

Kartoffelmos:

  • Ca. 1 ½ kg kartofler (gerne melede)
  • 1-1½ dI kogende mælk
  • 1 spsk. smør
  • salt og peber
  • 1 dl revet parmesanost.

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 225 grader.

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i terninger, som koges møre i vand. Hæld vandet fra og mos kartoflerne, medens mælken tilsættes lidt efter lidt Rør smør i og smag til med salt og peber.

Kødsauce: Varm olien op i en gryde og steg løgene under omrøring, uden at de ta-ger farve, ca. 3 min. Tilsæt kødet og steg det, til det har skiftet farve. Findel det evt. med en gaffeL Tilsæt tomatkoncentrat, 2 dl bouillon, sukker, salt og peber og lad det småkoge i 10 min. Rør nu og da i kødsau-cen og spæd evt med lidt mere bouillon. Fyld kødsaucen i en ovnfast skåL Læg kartoffelmosen ovenpå i et jævnt lag, strø parmesanost over og gratiner retten i den varme ovn i ca. 20 min.

Comments